Pål Hermansen

mar15

13.-19. juni . braker det løs i Danmark, på den kjente ”energiøen” Samsø. Øya er kjent for sin uavhengighet av fossilt brensel, så her i vindmøllenes rike blir det fokus på energi og miljø.  I forbindelse med energifestivalen arrangeres kurs i reportasje- og naturfotografi. Målet for kurset er å produsere en stor utendørs utstilling som skal stå oppe hele sommeren. Dette er et rimelig kurs hvor kursdeltakerne bare dekker reise og opphold.  Se invitasjon nedenfor:

Samsø Windsfestival er en kunst og kulturfestival som løber over hele sommeren 2010.

En del af den er et fotoseminar for nordiske professionelle natur og reportage fotografer,   der løber fra den 13 juni til 19 juni. Opgaven bliver at beskrive Samsø her og nu til en udstilling.

Vinden, naturen og mennesker på øen er et vigtigt element på Samsø. Øen er CO2 neutral selvforsynet med vindenergi,  Efter oplæg fra de nordiske fotografer Pål Hermansen og Terje Helsø. bliver opgaven at producere en land art fotoudstilling  på øen, som skal hænge ude hele sommeren, mens festivalen kører.

Samsø er en ø liggende lige midt i Danmark, med grøntsager som hovedproduktion. Omkring 4000 mennesker er fordelt på den forholdsvis lange ø – 41 km.

Opgaven er ren digital med mulighed for at udveksle erfaringer, alene printopgaven og laminering af de store billeder vil være en vigtig og lærerig proces. Vi når at holde reception på udstillingen inden seminaret slutter.

Fotograferne betaler for kost og logi. Resten af omkostningerne er dækket ind af fondsbeløb. Kurset er non profit til støtte for Samsøs kulturliv – www.windfestival.dk. Tilmelding  og oplysning til kursusleder fotograf mogens laier, Samsø. –  mail: laier@post4.tele.dk .