Pål Hermansen

mar15

Smøla, 9.-12. september 2010:  Fugler og natur, spesialtema: ørn

Denne workshopen, som arrangeres av Nordic Light, vil fokusere på fugler, natur og landskap.

 Naturfotografien har lenge levd litt ”på siden” av resten av det fotografiske landskapet. De tekniske utfordringene med å få gode bilder har på mange måter overskygget det innholdsmessige. Et skarpt bilde av en fugl har vært et godt bilde.  Slik er det ikke lenger.  Parallelt med den rivende digitale utviklingen, har de ”gode” arts- og naturbildene blitt allemannseie.  Skal et bilde hevde seg nå, kommer vi ikke utenom fokus på innhold og innlevelse, slik det alltid har vært innen klassisk fotografi og kunstfotografi.  På dette kurset vil du få innføring i dagens naturfotografi, og vi vil se den i forhold til annen fotografi.

 Kurset egner seg både for nybegynnere  og viderekomne.  Det blir gitt teknisk undervisning etter behov. Har du ikke bra nok utstyr, vil du kunne få låne teleobjektiv fra Sigma, velvilligst stilt til rådighet av FotoVideo. 

 Med base på Veidholmen vil vi utforske det spesielle landskapet og kystområdet på Smøla.  På denne tiden er det mange trekkfugler å se, og været kan varte opp med mye dramatikk.  Vindmølleparken  er også et element vi vil kunne bruke i bildemessig sammenheng.   

Et spesielt fokus vil være på ørn, og høydepunktet på kurset blir båtturene hvor vi lokker ørnene til å ta fisk på kort hold. Dette er den ultimative treningen på fuglefotografering.  Det er viktig å ha kunnskap om den naturen vi  arbeider med, og du vil få førstehånds informasjon om denne ikoniske fuglen av ornitologen og ørneforskeren Espen Lie Dahl fra NINA. Han vil være kunnskapskilde og kjentmann og svarer på alle spørsmål om natur og fugler.  Påmelding til Nordic Light.

4 Responses to “Naturfoto, Smøla 9.-12. september 2010 NB:Korrigert dato!”

 1. Per sier:

  Oi, dette så interessant ut. Jeg reiser ikke til Smøla før to uker etter dette verkstedet, synd jeg går glipp av det. Vil noe som det her gjentas på et senere tidspunkt evt. andre år? Er det noe lignende som foregår på Nordmøre utover sommeren?

 2. Audun Lie Dahl sier:

  Hei Per!Vil du være med og få sjansen til å fotografere ørn på nært hold fra båt eller andre motiver ute i skjærgården på Smøla kan du kontakte oss i Smøla Naturopplevelser for mere info på tlf 416 02 236

 3. Hei Per,
  Nordic LIght vil organisere en fotoworkshop i forbindelse med vandrefestivalen i Valsøybotn, ved foten av Trollheimen fra 12.- 15. august. Les mer etterhvert på http://www.nle.no.

 4. buy links sier:

  I’m impressed!! Really informative blog post here my friend. I just wanted to comment & say keep up the quality work. I’ve bookmarked your blog just now and I’ll be back to read more in the future my friend! Also nice colors on the layout, it’s really easy on the eyes.

Leave a Reply