Pål Hermansen

mar15

Smøla, 9.-12. september 2010:  Fugler og natur, spesialtema: ørn

Denne workshopen, som arrangeres av Nordic Light, vil fokusere på fugler, natur og landskap.

 Naturfotografien har lenge levd litt ”på siden” av resten av det fotografiske landskapet. De tekniske utfordringene med å få gode bilder har på mange måter overskygget det innholdsmessige. Et skarpt bilde av en fugl har vært et godt bilde.  Slik er det ikke lenger.  Parallelt med den rivende digitale utviklingen, har de ”gode” arts- og naturbildene blitt allemannseie.  Skal et bilde hevde seg nå, kommer vi ikke utenom fokus på innhold og innlevelse, slik det alltid har vært innen klassisk fotografi og kunstfotografi.  På dette kurset vil du få innføring i dagens naturfotografi, og vi vil se den i forhold til annen fotografi.

 Kurset egner seg både for nybegynnere  og viderekomne.  Det blir gitt teknisk undervisning etter behov. Har du ikke bra nok utstyr, vil du kunne få låne teleobjektiv fra Sigma, velvilligst stilt til rådighet av FotoVideo. 

 Med base på Veidholmen vil vi utforske det spesielle landskapet og kystområdet på Smøla.  På denne tiden er det mange trekkfugler å se, og været kan varte opp med mye dramatikk.  Vindmølleparken  er også et element vi vil kunne bruke i bildemessig sammenheng.   

Et spesielt fokus vil være på ørn, og høydepunktet på kurset blir båtturene hvor vi lokker ørnene til å ta fisk på kort hold. Dette er den ultimative treningen på fuglefotografering.  Det er viktig å ha kunnskap om den naturen vi  arbeider med, og du vil få førstehånds informasjon om denne ikoniske fuglen av ornitologen og ørneforskeren Espen Lie Dahl fra NINA. Han vil være kunnskapskilde og kjentmann og svarer på alle spørsmål om natur og fugler.  Påmelding til Nordic Light.