Pål Hermansen

mar11

Det nye året har allerede spist seg godt inn i kalenderen og det er på tide å brette ut workshop-planene for 2012:

Ekstremsportveko, Voss,  26.-29. juni

Årets første workshop går av stabelen under Ekstremsportveko på Voss , 26.-29. juni.  Foruten en generell innføring i fotografi, kunst og kreativ tankegang, blir det naturlig nok fokus på den spennende aktiviteten som utfoldes her i disse dagene. Vi vil produsere bilder som til slutt settes sammen til en utstilling.

For mer informasjon ring
Liv: 4820 2055 eller Valborg: 9926 8939
Påmelding på mail til:  livholmstrom@gmail.com

 

Migrasjon Masai Mara 19.-26. september, til uslåelig pris! Halv pris av andre aktører!

Neste eventyr ut er en opplevelsesrik uke i Masai Mara i Kenya midt under den spektakulære migrasjonen, 19.-26. september.

På grunn av at vi unngår fordyrende mellomledd, har vi fått forhandlet oss fram til en fantastisk lav pris på denne reisen/workshopen, nå kun kr. 17500,- + flyreise og småutgifter, dvs. totalt ca 22500,-! 

Denne workshopen arrangeres i samarbeid med Basecamp Explorer og fotograf Ole Bernt Frøshaug, som er en pionerer på ansvarlig og personlig vinklet turisme i Afrika. De har egne camper og biler og byr på et opplegg langt fra masseturismemarkedet. På dagtid er det foredrag og bildevisninger, mens vi morgen og kveld drar ut i våre biler for å oppleve de store dyremengdene som bølger over savannen og forserer Maraelven. Det blir også muligheter for å oppleve en lydløs ballongferd over landskapet akkurat idet solen står opp.  Siden mange vil ønske å få med seg mer enn bare en uke, vil det for interesserte være mulig å forlenge oppholdet med en ekstra uke som kun er viet til fotografering. Noen dager vil da tilbringes i Basecamp’s  eget reservat, Mara Naboisho, hvor det er lite trengsel og vi kan ferdes fritt til alle døgnets tider.

Fotokurs i migrasjonstiden, Masai Mara – Pris per person  kun kr. 17500,-i delt dobbeltrom

 • Påmelding innen 1. juni 2012
 • 8-dager/7-netter
 • Utreise: 19. sept./Retur 26. sept. fra Nairobi, 2012
 • Minimum 10 personer
 • Prisen inkluderer fotokurs, 7 netter i delt dobbeltrom, fullpensjon, alle fotosafarier, walking safari, transfer fra flyplass i Nairobi og Masai Mara, fly t/r Nairobi-Masai Mara
 • Prisen inkluderer ikke: internasjonalt fly t/r Nairobi (ca. kr. 4500,-), Park fee til Masai Mara National Park/Naboisho Conservancy (USD 102 per person/per dag), evt. ekstra overnatting i Nairobi, drikke, tips
 • Tillegg for enkeltrom USD 350
 • Tillegg for ekstra døgn i Basecamp Masai Mara, USD 275.- i delt dobbeltrom
 • For booking kontakt post@eiktravel.no
 • For info vedr. kurset kontakt:
Kjetil Eriksen tlf. + 47 934 06 591, post@eiktravel.no
 • Fotospørsmål: Ole Bernt Frøshaug /
  Tlf: +47 414 20 464
eller olebernt@basecampfoundation.org
 • Eik Travel kan booke fly for deg.

Vi anbefaler deg å ta nattfly fra Skandinavia 18. september, slik at du lander i Nairobi 19. september om morgenen. Bestill retur fra Nairobi 26. september på kvelden. Fotokurset tar vare på deg fra du lander til du reiser.

 • Vil du utvide oppholdet i Masai Mara en natt eller flere, og praktisere dine nye kunnskaper gir vi deg et gunstig tilbud:

Foto–ekstrem: Pål Hermansen og Ole Bernt Frøshaug blir igjen på savannen når kurset er slutt. Da er vi ”bare” sammen om eventyret og gleden ved å fotografere.

 

 

 Sauda 19.-21. oktober

Neste workshop ut blir en ny variant, som arrangeres ved Svandalen i Sauda.  Over en weekend fra fredag til søndag, 19.-21. oktober, gjennomføres en kortere workshop med fokus på hvordan personlig bevisstgjøring og kreativitet kan forsterke hverandre ved hjelp av yogateknikker.  Kurset arrangeres i samarbeid med Inger Tårland Olsen (www.perlaa.no). Fotobiten blir mer basal enn i de andre kursene, men i tillegg får du en fin innføring i yoga. Du trenger ingen forkunnskaper hverken i foto eller yoga.  Sauda er en spennende kombinasjon av fin natur og hundre år gammel industrihistorie.  Kurset faller sammen med lanseringen av min bok om Sauda. Mer informasjon og påmelding til palhermansen@hotmail.com.

Pyreneene 25.-28.oktober

Den siste helgen i oktober, 25.-28.oktober, blir det en gjentakelse av fjorårets workshop ved Basecamps eksklusive residens Can Rigall,  beliggende høyt og fritt i den franske delen av Pyreneene.   Kurset gir en grundig innføring i praktiske og kreative fagområder, og det blir bra med tid til fotografering. Kattuglene uler mellom hus og gamle eiker i mørke nattetimer, og nede i de nærliggende landsbyene er det historiemette kirker og slott og myldrende markeder. Informasjon og påmelding til www.basecampexplorer.com.

Namibia, november

I november er det planlagt en internasjonal workshop i Namibia. Opplegget blir omtrent som i Masai Mara: Kurset går over en uke, men det gis anledning til å forlenge oppholdet med ytterligere en uke. Den første uken blir basert på ett eller to steder, mens den siste vil være mer safaripreget. Namibia er ulik Kenya, så både landskap og dyreliv oppleves ganske så forskjellig. Mer informasjon kommer om ikke lenge.  Kontakt  palhermansen@hotmail.com.

Turtagrø

De siste årene har det vært arrangert et populært kurs på Turtagrø. Kurset for 2012 er ennå ikke helt klarlagt, men informasjon følger om ikke så lenge.   Meld gjerne interesse på palhermansen@hotmail.com